Uge 2 – fristelser, fristelser, fristelser

maja og michael

Så blev det uge 2 – og sikke en uge! Jeg må nok erkende det ikke har været den bedste uge for mig, når det kommer til sundkost og vægttab. Men, når det så er sagt, så har jeg det godt med den her uge. Jeg havde brug for lige at mærke efter hvorfor det nu var jeg valgte at tage den her kamp. Det fandt jeg ud af og glemmer det ikke igen tror jeg.

Der er kommet lidt sodavand, kage og øl indenbors den her uge, og det er bestemt ikke noget som er godt for kroppen. Men jeg har ikke fortrudt det, jeg har nydt det. For det var mit eget valg, og nu er jeg klar til en ny uge, med endnu mere fokus på sundhed og livsstils ændring igen. Jeg tror på at de mennesker som har prøvet eller selv prøver at tabe sig, kender til opstarten. Hvor svært det faktisk er at ændre på ens vaner og ikke lade sig friste, af hvad der står lige foran en eller hvad man kan lave oppe i køkkenet ud af de ting man har.

Jeg sad en aften og tog mig selv i at tænke i fristelser. Mmm, chokolade, is og sodavand, det er mine laster. Jeg sad og tænkte så meget på det, at til sidst lavede jeg en chokoladekage. Straks da den blev sat i ovnen, slog jeg mig selv oven i hovedet ‘hvor er du dum, nu vinder du aldrig den kamp, nu er du heller ikke god nok som du er’, det lyder måske lidt voldsomt, men sådan fik jeg det. Ikke ret længe efter, blev jeg enig med mig selv om, at jeg var lige så god som den jeg er, på trods af en chokoladekage, for hvem har sagt jeg skulle spise af den eller spise den hele? for hvem var det nu, som styrede den her kamp?
Det er kun mig, som styrer den her kamp, det er kun en selv! Det er okay at træde ved siden af, men det har en konsekvens og den har jeg taget.

Resultat efter 2. uge -1,7 kg på vægten – det går roligt den rigtige vej.
Start vægt: 88,4 kg
Nuværende vægt: 86,7 kg
Ønske vægt: 65-70 kg

Energi niveau
Min energi den her uge, var ikke lige så god som i sidste uge. Det skyldes det sukker indtag jeg har haft, men også at jeg har brugt ualmindeligt mange kræfter på at kæmpe den her uge, mod mine fristelser. Jeg dyrker heller ikke motion endnu, pga. et dårligt knæ som er igang med at blive undersøgt. Så min vej mod livsstils ændringen ligger allermest i kosten. Min energi kommer også fra kosten og det skal jeg lære at huske.

Humøret
Mit humør har været super godt i den her uge. Selvom jeg har skulle kæmpe hårdt i mod mine fristelser, så har jeg følt mig sej og stærk, og det hjælper altså på humøret og selvtilliden. Jeg har kunnet se små fremskridt på min krop, som at maven er blevet lidt mindre og ikke så oppustet. Hold nu op et rus det giver! – til alle jer som prøver at tabe sig, husk nu at klappe jer selv på skuldrene for det i gør. Det er en sej kamp, men den er til at vinde, bare man husker på de små fremskridt, til sidst bliver til det store fremskridt, som man drømmer om.
Motivation
I den her uge har den helt sikkert kommet fra kæresten og mit spejlbillede. Kærestens kommentarer om at han kan se fremskridt og mit spejlbillede som fortæller mig at tøjet faktisk sidder lidt bedre. Jeg kører enormt meget på at rose mig selv og give mig selv lov til at føle sig som en succes, når der kommer de her små fremskridt. Hvis ikke jeg gør det, så synes jeg at den her kamp er alt for uoverskuelig og lang.

At føle sig som en succes
Succes, succes og succes, hold da op et mærkeligt ord, men enormt brugbart. Jeg føler mig som en succes, på trods af at målet ikke er nået endnu og jeg har trådt ved siden af i den her uge.
Må man godt have lov til at udråbe sig selv som en succes?
– JA! gør det. Hvis du føler dig som en succes, er glad, lykkelig for dit liv og hvad der ellers skal til, så sig dog endelig til dig selv at du er en succes. Min selvtillid er ikke den bedste. Men efter jeg er begyndt at rose mig selv for mine små fremskridt, ‘udråbe’ mig selv for en succes indefor den her kamp, så skal jeg da love for at der er kommet blod på tanden. Jeg vil jo også gerne at andre til sidst kan se jeg er en succes (når alle kiloerne er væk og det er et synligt vægttab). Det kan sku være dejligt engang imellem at få ros fra andre end ens kæreste eller meget tætte familiemedlemmer, deres ros betyder alt for mig! – men andres ros bekræfter mig i at det er synligt og at det faktisk er flot at man har tabt sig.

Man skal ikke gå og være så bange for sig selv og hvad man har lyst til. Man skal heller ikke gå og være bange for hvad andre mener om det man siger. Det er svært, jeg kæmper selv meget med det, men det er en befrielse og kunne stå ved den man er. Det er en hjælpende hånd, som man har brug for, når men skal igennem sådan en kamp.

 

Jeg ser frem til en ny uge med nye udfordringer, succeser og fristelser. Husk at fejre de små fremskridt, så kan du se at der rent faktisk sker noget, fysisk og psykisk. Stol på de mennesker som roser dig og nyd det.

Rigtig god dag og tak fordi at du læser min blog.

Maja - lille signatur

Indlæg du måske kan li'

3 kommentarer

  1. Sådan skat.
    Du er sku og har altid været en succes i mine øjne.
    Jeg spiser med glæder hele kagen næste hang du laver én hvis det bliver nødvendigt 🙂
    Målet kan virke fjernt nu men det nærmer sig og inden du får set dig om så er du der.
    Keep it up

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.