Uge 1 – al begyndelse er svært

image

Det er nu ved at være en uge siden jeg tog beslutningen om at ville leve sundt og tabe mig. Indtil videre har det været den bedste beslutning jeg længe har truffet for mig selv og mit helbred. Det er en kamp hver eneste dag at skulle overvinde vanen og lysten til den usunde mad, samt at skulle finde erstatninger, som faktisk er hyggeligt at sidde og spise i stedet for slik. Jeg er ikke typen som synes at fx bladselleri er specielt lækkert at spise som en snack, hælder mere til det søde.

Jeg har et par bøger liggende hjemme, fra tidligere gange hvor jeg havde håbet på at tabe mig (igennem kure og meget andet). Men må jeg indrømme at sundheds guruerne har ret i at livstils ændring er vejen frem mod et varigt vægttab. Men altså i de bøger er der jo heldigvis nogle lækre, nemme og overkommelige opskrifter, som kan tilfredsstille min søde tand, hvilket jo gør det en del nemmere at skulle ligge en masse dårlige vaner fra sig.

Resultatet af den første uge -1,0 kg på vægten, SÅDAN!
Start vægt: 88,4 kg
Nuværende vægt: 87,4 kg
Ønske vægt: 65-70 kg

Energi niveau
Allerede efter en uge, kan jeg tydeligt mærke en forskel i mit energi niveau. Det blevet noget bedre og der er kommet mere energi. Om det skyldes den sundere mad og mindre sukker indtag, eller at det er et nyt projekt, som jeg er meget spændt på og stolt over at skulle lykkes, det kan jeg ikke finde ud af. Men det må tiden vise. Har noget nemmere ved at stå op om morgenen og tage mig sammen til forskellige gøre mål og få det gjort når det skal gøre, fremfor at udskyde det.

Humøret
Mit humør var tungt i starten, da jeg fra den ene dag til den anden stoppede med at drikke sodavand, som ellers var en daglig ting (erstatning for vand blev det til sidst). Blev ret sur over at jeg ikke fik mit sukker, men huskede også konstant på at det var mig selv som sagde nej, ingen andre. Efter de første 3 dage, var jeg så stolt over ikke at havde drukket sodavand, og det var først der jeg begyndte at få troen på, at den her kamp, vil jeg for altid vinde.

Motivation
Det er en svær ting at mestre. Jeg mestrer den ikke endnu. Men at rose mig selv når jeg har gjort det godt og truffet et rigtig valg, hjælper mig rigtig meget. Jo mere ros jeg kan give mig selv om dagen – jo bedre. Det er også enormt vigtigt for mig at dem som jeg er sammen med dagligt lige giver et klap på skulderen en gang i mellem, at bliver anerkendt i det jeg gør.

Min blog og billeder på Instagram hjælper mig også til at ville vise at jeg godt kan og samtidig udfordre min grænse omkring at andre følger med – det giver større ansvarsfølelse for min kamp, som jeg føler jeg har brug for.

Hvorfor tabe mig?
Fordi at jeg vejer for meget og vil gerne være et bedre forbillede for min søn.

Det er kernen til det hele. Men der ligger så meget mere i det. Jeg trives ikke med den krop jeg har nu og det er jo noget som min kæreste også godt kan mærke. Alle de undskyldninger jeg har for at pakke mig ind i store trøjer, eller gå med små kommentarer om at nu kan man se en delle der eller her. Jeg tror mange kvinder kan genkende problemet med ikke at trives med en krop, hvilket jeg synes er synd. Jeg ville elske at jeg elskede min krop, behøver ikke være alt, men bare det hele som en pakke.

Den eneste som kan lave om på det faktum er mig selv. Ingen andre kan tage påtage sig ansvaret for at jeg taber mig, eller kan li min krop eller om jeg er godt forbillede for min søn. DET ER KUN EN SELV SOM HAR DET ANSVAR! – dermed sagt synes jeg heller ikke det dumt at få hjælp til det, det er klogt at gøre få hjælp, så længe man husker selv at tage ansvar.

Jeg har store bryster, så store at de faktisk forvrænger min livskvalitet, på nogle områder. Det er sådan min krop er fra naturens side. Så mit vægttab er også en kamp om at få en brystreduktion og kunne gøre nogle forskellige ting, uden at de skal være i vejen.
Det har altid været en drøm for mig, og nu skal den drøm blive til virkelighed.

Er slik nu bandlyst i hjemmet?
NEJ! det er ikke bandlyst. Det handler igen om at tage ansvar for sig selv og de valg man træffer. Jeg har besluttet mig for at tabe mig og leve et sundere liv. Jeg kan ikke forvente at selvom jeg gerne vil tabe mig, så skal hele familien gøre det samme. Hvis jeg vil spise et æble som hygge snack og Michael vil spise noget kage, så skal der være plads til det, for jeg vælger jo selv om hvad jeg putter i morgen. Jo mere jeg kan modstå fristen til slik, som står lige for an mig, jo større chance er der for at jeg vinder min kamp.

Desuden skal vores søn også lære at slik kan være mere end bare chokolade. Slik kan være sundt, sødt men også hyggeligt at spise. Han skal lære at kunne spise sundt og varieret, så han kan tage vare på sit helbred, på den bedst mulige måde når han bliver voksen.

 

Jeg ser frem til endnu en uge med nye udfordringer og forandringer. Husk at det kun er dig selv, som kan tage ansvaret for dig selv, ingen andre! Det kan man nå langt på.

Rigtig god dag og tak fordi at du læser min blog.

Maja - lille signatur

Indlæg du måske kan li'

3 kommentarer

  1. Så fedt skat.
    Du har virkelig formået at finde den rette indstilling til tingene. Jeg er så stolt 🙂
    Det er et skide godt blog-indlæg og en rigtig måde du har sat det op på. Man bliver meget engageret som læser og jeg Lan mærke at jeg faktisk bliver helt opslugt når jeg læser det.
    Glæder mig enormt til næste uge 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.