Opskrift: Hjemmelavet rødkål

snefnugHjemmelavet rødkålsnefnug


De sidste par år er det blevet en tradition for mig i december at lave hjemmelavet rødkål, ligesom agurkesalat (opskrift her)
For os er det julehygge og vi synes det er hyggeligt at sidde juleaften med noget hjemmelavet også smager det jo bare helt                                                     fantastisk!

Denne opskrift er efter min mening en af de bedste, den er meget traditionel og så kan man jo altid selv eksperimentere med smagene.

Det tager lidt tid at lave, men bestemt tiden værd efter min mening, så her på lille juleaftensdag, kan du stadig nå det, (ja, beklager det kommer så sent ud, men december er jo en travl måned)

Opskrift


IMG_0617

Det skal du bruge:                                          tid: 1 1/2 time
1 kg, rå rødkål
1 dl, eddike
1 tsk, salt
1-2 tsk, ribsgele (det er en smagssag, herhjemme kan vi li’ med 2 tsk)
2 spsk, sukker
evt. atamon og vand

IMG_0620
Snit rødkålen fint, kom den i gryde med margarine/smør og svits den, så den begynder at falde lidt sammen.

 

 

IMG_0623
Når rødkålen er faldet sammen, tilsæt 1 dl eddike.
Derefter skal det koge ved kraftig varme i ca.  2-5 min. uden låg.

 

 

IMG_0624
Tilsæt salt, ribsgele (ribssaft kan også bruges, brug ca. 2 dl.), bland det hele godt rundt.
Virker rødkålen lidt tør, kom evt. lidt vand i (ribsgele er ikke lige så flydende som ribssaft).
Låg på gryden og lad det koge ved svag varme i ca. 1 time.
Husk at røre rundt i det ind i mellem!

 

IMG_0629
Når rødkålen er færdig efter ca. 1 time, sluk for varmen. Smag til med sukker, salt og evt. ribsgele.
Kom atamon i nu, hvis det ønskes (se blandingsforhold bagpå flasken).
Skyl dit opbevarings glas til rødkålen i atamon, kom rødkålen i bagefter og låg på.

 

Rigtig fornøjelse og glædelig lille juleaftensdag.

Maja - lille signatur

Indlæg du måske kan li'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.