Opskrift: hjemmelavet agurkesalat

IMG_0590

Hjemmelavet agurkesalat


De sidste par år er det blevet en tradition for mig i december at lave hjemmelavet agurkesalat og rødkål (opskrift kommer i løbet af ugen). For os er det julehygge og vi synes det er hyggeligt at sidde juleaften med noget hjemmelavet også smager det jo bare helt fantastisk!

Denne opskrift er efter min mening en af de bedste, den er meget traditionel og så kan man jo altid selv eksperimentere med smagene. Det er så nemt og hurtigt, at selv børnene kan være med.
Super sød ting at give et glas til bedsteforældrene som børnene selv har lavet og pyntet.

 

Opskrift


IMG_0581 Det skal du bruge:                                                     Tid: 30 min.

1 agurk
1 dl vand
2 dl lagereddike
1 tsk salt
5 spsk sukker
Syltekrydderi (Melatin) eller 20 peberkorn
Evt. Atamon

 

IMG_0580
Skyl agurken godt og skær den derefter i 2-3 mm tynde skiver (jo tykkere skiver, jo mere bid).

Jeg brugte en pålægsmaskine indstillet på ca. 0, men et mandolinjern, rivejern eller en skarp kniv er lige så fint.

 

 

IMG_0582
Bland vand, lagereddike, salt, sukker og krydderi sammen i en gryde.

 

 

 

 

IMG_0583
Kog det hele op under en omrøring, når sukkeret er opløst og blandingen er varm, slukkes der for varmen og gryden tages af.
Lad lagen køle af i ca. 5-8 min.
Kom atamon i nu, hvis det ønskes (Kig bag på flasken for blandingsforhold osv.)

 

 

IMG_0585
Læg agurkeskiverne i glasset, hæld lagen på glasset og kom låg på.

 

 

 

 

IMG_0588
Pynt glassene som du ønsker, og jeg er sikker på det kan gøres meget flottere og mere kreativt end mit (øvelse gør mester, er det ikke det man siger?…)

Så bare kom igang! Kom endelig med dit bud på hvordan sådan et glas skal pyntes og inspirer os andre, ved at ligge et billede i kommentarfeltet. Glæder mig til at jeres kreativitet!!

God fornøjelse i køkkenet

Maja - lille signatur

Indlæg du måske kan li'

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.