Blog, livsstilændring og livet.

Så sker der noget igen efter en laaang pause på bloggen.
Mit sidste blogindlæg var for over 1 år siden, puha. Det handlede faktisk om forventninger til mig selv og omkring min blog. Men nu prøver jeg igen.
Jeg vil ikke give op, for det er noget som jeg virkelig gerne vil.

Der er sket en del siden, 1 år er alligevel lang tid, men det kommer der et blogindlæg om en anden dag. Mine indlæg skulle også gerne være læselige.

Hovedemnet for bloggen bliver mit vægttab – igen…
Ja, der er mange som netop nu sidder og skriver om deres vægttab, både vejen dertil, men også hvordan det går efterfølgende.
Noget der har været fokus på i lang tid og som stadig er det, er vores opfattelse af vores kropssyn.
Jeg så Go’ Morgen Danmark, med de 2 kvinder Frederikke og Michelle, som stillede sig i bikini og sagde at de også havde en bikinikrop.
”Har man en krop og tager man en bikini på, så har man en bikinikrop”
Hvor ville jeg ønske jeg kunne have et så simpelt, ukompliceret og lige-til syn på min krop, men faktum er, at det har jeg ikke, men vil prøve at lære det, for hvem bestemmer egentlig over hvilke tøj jeg må gå i? – det gør jeg!

Det der i første omgang skal inspirere mig, er bogen som Henrik Duer har skrevet, kuren til varigt vægttab. Jeg er ikke ude efter en kur, men en livsstilændring, og denne bog giver gode råd til netop det.
Mit første spørgsmål som dukkede op, da jeg gik i gang med at tænke over det her og som er inspirationskilden til dette blog indlæg er, hvorfor taber vi os? – og hvem gør vi det for?

Jeg vil tabe mig fordi jeg ikke kan li den krop som spejlet viser mig, kan ikke li’ den virkelighed som det viser mig. Jeg er træt af at føle min krop er tung, gynger og hopper også er der bare nogle ting som er mere besværlige når der er for meget fedt på kroppen.
Hvem er det jeg gør det for, er det for min egen skyld? Det var det ikke til at starte med.
Til at starte med var det for min kærestes skyld, men altså det er jo ikke holdbart og manden selv kan lide mig som jeg er. Efter en god omgang indre rensning, endte det med, det blev for min egen skyld, fordi jeg gerne vil lære at elske min krop og ikke lade mig begrænse.

Jeg har nogle udfordringer på den måde jeg tænker på. Jeg har diagnosen, ængstelig personlighedsforstyrrelse, som bl.a. indebærer angst, forvrænget selvopfattelse og at være nervøs over for ting jeg ikke burde være.
Heldigvis har jeg fået hjælp til at håndtere det, så mine symptomer er mindsket. Men jeg har stadig lang vej igen til at blive symptomfri.
Fysisk har jeg også en udfordring, jeg vejer 90 kg! det er tungt at bære på og hånden på hjertet, så er det ufedt at føle sig fed. Så ryger jeg, og det er uden tvivl mere usundt end at veje for meget, det er helt uden diskussion, men det er altså et projekt som kommer bagerst i køen – for undskyldninger har jeg mange af.

Årh ja, undskyldninger, dem kender vi alle sammen. De er så fantastiske gode til at bremse en i det man vil.
En jeg næsten lige har brugt er, “jeg kan jo ikke starte med at løbe, da barnevognen er i stykker og en klapvogn løber man ikke med”
Bagefter kunne jeg høre min indre stemme få et mindre grineflip. Hold nu kæft! det kan jeg da! – og løbe, det kan jeg jo slet ikke, jeg skal jo starte med at jogge også var det problem løst og den undskyldning blev hurtigt revet fra hinanden.
“Det er også dumt jeg prøver med min blog, der er jo ingen grund til at gøre mig selv til grin” – og? Jeg vil det så gerne, så er det også bare med at gøre det.

Jeg er så spændt på mit projekt. Ingen kur, men livsstilændring. Det skal være nu, mens jeg går hjemme og har lidt mere tid til at lære det, inden min barsel stopper d. 1. februar 2018.

Drop alle undskyldninger, hvis du virkelig gerne vil, så kan du også.
Find din løsning, så det kan lade sig gøre.

Rigtig god fredag aften til dig og tak fordi du læste med.
Du er hjertelig velkommen til at smide en kommentar, hvis du føler for det.

Maja - lille signatur

Indlæg du måske kan li'

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.