Alle de projekter!

Herhjemme har vi en tendens til at starte en masse projekter, og før det ene projekt er afsluttet, er det andet godt igang. Til sidst står vi med 5 projekter som ikke er færdig gjort, men bare står, da overskuddet så forsvinder i takt med tiden.

Det skal nu være en fortid hos os!
– men det er nemmere sagt en gjort.

Siden i fredags har vi knoklet, for at gøre mange af vores projekter færdige. Men altså, hvor er det bare træls at gøre dem alle færdige nu, fremfor at gøre det for starten.
Ja, gøre tingene ordentligt fra starten af – den sætning hører man tit, hvilket jeg kan godt forstå. Ved at gøre det, kan man spare sig selv for meget besvær. Men hvorfor er det lige at det bliver så svært, at gøre den ene ting man er igang med færdig, før man påbegynder den næste?

Jeg er sikker på vi ikke er de eneste som gør det nummer – og som hader at skulle tage konsekvensen af det. Det kan være store til små projekter. Fylder det nok eller er der nok af dem, så ender det med at uoverskueligt.

For mig er mit hjem en afspejling af hvordan man har det. Roder det, er man selv rodet, er det pænt og ryddelig, har man det selv godt og så videre! Men hvis mit hjem roder i for lang tid, så påvirker det mig også i en negativ retning. Jeg kan være glad og have det godt selvom det roder, så til sidst bliver jeg irriteret og faktisk også doven, for så kan det jo være lige meget. MEN VENT – det der med ‘at så kan det jo være lige meget’, der er ingenting som kan være lige meget, hvis man virkelig vil det, så kan man jo tænke over om det virkelig var det man ville fra starten af?

Nu lyder det som om at vi herhjemme er dovne, uorganiseret og ikke særlig praktiske anlagt. Men sådan ser jeg det ikke. Vi har ville gøre så mange projekter og gerne dem alle på en dag, ja, faktisk helst igår. Vi er nok mere utålmodige. På trods af at vi har prøvet at planlægge det hele, endte det alligevel med at ingen af tingene blev gjort.
Til sidst tog vi os selv i nakkeskindet og sagde ‘nu kan det være nok!’ og lige siden der, er det ene projekt efter det andet blevet afsluttet. Men hvorfor først nu?

Det har kørt rundt oppe i mit hoved om hvordan vi kan det ændre på det herhjemme og hvorfor. Hvis jeg ved hvorfor, er det nemmere at ændre på det, så vi ikke gør det samme igen, for ellers så sker det samme bare igen.

Hvorfor afslutter vi ikke tingene før vi påbegynder nye projekter?
For mig blev det hele meget simpelt til sidst. Så længe vi ikke har tålmodigheden til at tingene tager den tid det nu tager, bruger en masse undskyldninger om at starte på noget nyt midt i det hele, men nok det vigtigste at vi skaber et overblik over projekterne og får dem sat i den rækkefølge som er det vigtigste for os – mere kommunikation!

Hvordan ændrer vi så på det?
Ved at indrømme at vi ikke gør det bedste vi kan og fremover bruger endnu mere kommunikation omkring de ting vi gerne vil lave herhjemme. Kommunikation er nok noget af det vigtigste for at ting helt generelt skal lykkes og i dette tilfælde er det et must, for at vi bedre kan hjælpe og støtte hinanden, så vi kan blive færdige med et projekt sammen.

Så fremover bliver vores projekter herhjemme lavet færdige en af gangen, ved at huske på 3 ting

 • Hvilket projekt er det vigtigste og sætte i rækkefølge
 • Tålmodighed er en dyd, men betaler sig
 • Kommunikation i form af endnu bedre hjælp og støtte til hinanden

 

Siden i fredags har vi

 • fået et kontor (købt ind til det, sat alle tingene op)
 • hængt 4 hylder op
 • fået en købmandsdisk hjem
 • sat hegn op i haven
 • købt en sandkasse (ikke sat op endnu)
 • været på lossepladsen
 • ryddet op i stort set alt!
 • flyttet rundt på møbler
 • Garanteret også andre ting, som jeg har glemt

IKKE MERE! nej faktisk ikke mere, men for os var det meget. Samtidig skulle vi jo også hygge med vores søn og huske at hygge om hinanden som et par. Så vi har faktisk også fået det endnu bedre sammen en før, da vi er begyndt at give vores drømme for hjemmet liv. Derfor betyder der her blogindlæg en del for mig. Det er vigtigt for mig at vise at man kan ændrer på tingene, uanset hvad det er, så længe man tør indrømme man ikke selv er den perfekte, har et ønske om at ville ændre det, finder ud af hvordan man gør tingene anderledes en før, så det samme mønster ikke gentager sig og har en god kommunikation til den/de som kan hjælpe eller støtte en med at ændre tingene.

Hvis tingene ikke lykkes i dit liv eller du føler at du springer rundt i alt for mange ting uden at gøre dem færdige, så tænk over hvorfor, find roden til det. Det kan betale sig og det kan give en helt anden ro. Det behøver ikke være i projekter, som indlægget her, men det kan være så mange andre ting. Tænk over hvorfor det ikke lykkes, det som du gerne vil. Der er altid en grund og den grund kan man altid ændre på.

Rigtig god tirsdag derude og lad os håbe sommeren så småt er ved at finde Danmark ♥

Maja - lille signatur

Indlæg du måske kan li'

4 kommentarer

 1. Det er nemt at komme igang med et projekt. Det er straks sværere at se det til dørs.

  Godt indlæg skat og god opfordring til folket om at finde ind til roden af livets problemer.

  Jeg er spændt på hvad næste problem/oplæg byder på i næste indslag.

  1. Det er nemlig rigtig nemt at komme igang med et projekt skat ☺️ så giver dig helt ret. Tak ❤️

 2. Det var et godt indlæg og giver lidt stof til eftertanke omk. Andre ting. Vil lige sige det er blevet rigtigt flot

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.